sreda, 12. julij 2017

V družbi VDC in poletne hobotnice

 Dan smo začeli z igro Enka, kaj kmalu pa so se nam pridružili varovanci VDC Kranj, enota Šenčur. Imeli so piknik, zato smo se jim pridružili ter se skupaj igrali Enko, Pepčka, odbojko in človek ne jezi se. Zelo smo se zabavali in spletli nova prijateljstva.
Izdelali smo si hobotnice iz nogavic, nato pa smo se naučili novo družabno namizno igro Carcassonne, ki nas je vse zelo navdušila. Po gradnji mest smo se igrali igro Kdo sem. Vsak je na listek napisal osebo in ga prilepil na čelo svojega soseda ter z vprašanji poskušal priti do odgovora.

 
Po kosilu smo imeli »vojno« z vodnimi balončki in se tako malce ohladili od vročega sonca. Sledilo je iskanje skritega zaklada.

  
Dva gusarja sta priplula na otok in se podala na lov za zakladom. Nista vedela kje je skrit, zato sta hodila od postaje do postaje in opravljala različne naloge. Podirala sta keglje, žogico sta po kanalu metala do zastavic, ob sličicah pripovedovala čisto svojo zgodbo, izdelovala zastavi, iskala pare balinčkov ter s skupnimi močmi v medsebojnem sodelovanju izdelovala meč. Po vsaki uspešno opravljeni nalogi sta dobila namig (eno črko), s katerim sta bila vsak korak bližje zakladu. Na koncu sta ob dobljenih črkah poskušala sestaviti besedo, ki ju bo pripeljala do zaklada. Ko sta našla besedo MIVKA, sta se zapodila do odbojkarskega igrišča in odkopala čisto pravi gusarski zaklad. Na koncu smo odigrali še nekaj iger Enke ter se odpravili domov. (avtorica besedila: Katja, avtorice slik: Katja, Lea, Romana)




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za vaš komentar;)