sreda, 18. julij 2018

Dopust in hitro pakiranje

 
Ogreli smo se s 'Kolesom sreče' in skakali preko krogov, kvadratov in trikotnikov. Nato se za kratek čas igrali s frnikolami in nanizali plastične perle.
Po malici smo odigrali bosi na mivki igro odbojke, nato pa se učili hitrega in učinkovitega pakiranja. Ker so po pakiranju obleke ostale zunaj kovčka, smo pripravili še eno modno kolekcijo in predstavili modele za jesenski čas. 
 
Zaradi vročine in vročih dejavnosti, smo za ohladitev uporabili vodne balone, zaključili pa z igro morilca. 
 

torek, 17. julij 2018

Lončki z natreskom

Jutranje razgibavanje smo imeli z igrama 'Pepček' in 'Golmanček' ob uporabi Vortexa. Ko nam je postalo vroče smo 'Balinčkali', nato posedli za okroglo mizo in pričeli z ustvarjanjem. Okrasili smo lončke, dodali okrasni barvni pesek in seveda še rožice. Objektiv je ujel le tri lončke, nastalo jih je še nekaj naknadno.
 
Po malici smo razgibali sive celice z igrami 'DMV', 'Kdo, s kom, kdaj, kje in zakaj?', 'Listki', 'Ujemi me, ali stoj na eni nogi' ter 'Vročo žogo'. Kot vedno so nam tudi danes štiri ure minile kot blisk.

ponedeljek, 16. julij 2018

Mladi znanstveniki 💥

 
V ponedeljkovo jutro smo se prebudili kot mladi znanstveniki in naredili želatino ter lepljivo sluz. Ob tem smo bili zelo previdni, saj so kemične sestavine nevarne koži, in uporabili zaščitne rokavice ter očala. Ko smo s projektom končali, smo se igrali z 'Vortex-om' in pilili veščine metanja. Po nekaj igrah skrivanja, smo pojedli malico, nato ustvarjali. Naredili smo lične kuverte in v njih dali sporočila za starše. Preostali čas do konca smo porabili za igre; 'Enka', 'Lažnivec', 'Vroča žoga' in 'Ujemi me, ali tancaj'.
 

sreda, 11. julij 2018

Zapestnica prijateljstva 👍👫

Včeraj smo napovedali vodne igre za danes in kot bi nas nekdo poslušal, je danes padal dež. Ker smo si zamislili vodne igre na soncu, smo jih prestavili na naslednji teden. Tako so danes v ospredju bile družabne igre; 'Človek ne jezi se', 'Kviz' in 'Stolp'. Ob igrah smo izdelali še zapestnice prijateljstva, ko pa se je malo otoplilo, smo igrali 'Vročo žogo', 'Zemljo krast', 'Pepčka', nogomet in klasične skrivalnice. Za konec pa še preizkusili srečo v 'Tomboli'.
   
obiskovalec muc, z imenom Tiger ;)
  
   

torek, 10. julij 2018

Svečniki in zapestnice

Naši izdelki iz belega cementa so se dodobra posušili tekom noči in smo jih lahko že takoj zjutraj dokončali. Ker smo za barvanje uporabili barvne spreje in nam je to vzelo le nekaj minut, smo ustvarjali še s perlami. Izdelali smo nekaj lušnih zapestnic in verižic. 
Smejali smo se najbolj ob igri 'Obuj mi čevlje', ni pa manjkalo smeha niti ob igri 'Repki' in pri podajanju z vodnimi balončki. Seveda nismo pozabili na klasične 'Skrivalnice' in tudi ne na miselno igro 'DMV'. Še slikovno gradivo z današnjega dne:
  
    

ponedeljek, 9. julij 2018

Vesoljska imena

Ponedeljkovo sončno jutro nas je pozdravilo ob prihodu na piknik prostor. Pričeli smo z igro 'Kaj rad ješ', si nato naredili vesoljska imena in šli skrivalnice. Pri prvih igrah je bil kar izziv, saj so naša vesoljska imena drugačna in težja od vsakdanjih; ta imena so: Kuzži, Jenro, Bohne, Pšelo, Pšema, Jenpa, Zorža in Čebpa. Ob 'fočkanju' je prišlo do zmede --- 'Kdo je že to?' :) in veliko smeha.

Nato smo naredili mešanico iz belega cementa in ga vlili v modelčke (jogurtni ločnki, šatulje, škatlice), dodali morski pridih v obliki školjk in svečke. Ker se suši več ur, smo postavili na sonce in jutri bomo dokončali izdelke še z barvami. 
Po malici smo se šli nekaj iger 'DMV', risali z voščenkami, 'Kipar dela kipe', 'Skrivalnice' in za konec še nekaj iger 'Morilec'.

sreda, 4. julij 2018

Marionete 👌

 
Ogreli smo se z igro 'Zemljo krast', odpočili ob igri 'Enka', nato pa že skakali na polju za 'Med dvema ognjema'. Pred malico smo pričeli z izdelovanjem marionetnih lutk; lisička, zajček, slonček. Ker dela ni malo, smo lutke dokončali po malici, saj so želodčki želeli svoje.
 
Pred koncem smo imeli še eno manjše tekmovanje s ciljanjem žogice v viseče tarče in keglanjem, ter med vsemi dobili absolutnega zmagovalca s kar 160 točkami, medtem ko smo imeli ostali med 10 in 60 zbranih točk. 'Skrivalnice' in za zaključek še nekaj iger 'DMV', ko je že prišel čas slovesa.

Se vidimo v ponedeljek. 👀🔜

torek, 3. julij 2018

Naprstne lutke

Druženje smo pričeli s skrivalnicami, medtem ko smo postavljali travnato igrišče za 'Med dvema ognjema'. Ekipi skoraj izenačeni, a se je na koncu izkazalo, da so trije fantje boljši od dveh punc in dveh fantov. 
 
 Za izdelavo naprstnih lutk smo najprej pojedli arašide in lupine uporabili za izdelavo. Po končanju smo dobili papigo, mačka, ptiča,...preprosta izdelava in primerna tudi za najmlajše.
 
  
Ko so se lutke sušile, smo se igrali še 'Podiranje križa', 'Kdo se boji črnega moža', 'Kdo lahko prečka kitajski zid?', eno igro nogometa, 'Telefončke' in 'DMV'.
Za jutri bomo potrebovali zamaške, saj bomo izdelali prave gledališke lutke. Se vidimo!

ponedeljek, 2. julij 2018

Otvoritev 13- ih delavnic Poletje na igrišču

Otvoritev delavnic 13. Poletja na igrišču 2018 smo pričeli s spoznavno igro, nadaljevali z delavnico izdelovanja okrasnih figuric iz Keramase. 
Ko so bili modeli polni z maso in pripravljeni na sušenje, je bil že čas malice, nato čas za igre. 
Danes smo se igrali 'Kaj rad ješ?', 'Zemljo krast', 'Voklo, Voglje, Trboje stop!'. Vmes smo se šli tudi skrivalnice in igrali nogomet.