torek, 16. avgust 2016

PNI na kranjskem bazenu

 Predzadnji dan letošnjega Poletja na igrišču smo preživeli na kranjskem bazenu. Za začetek smo malo pozirali, nato pa imeli nekaj smešno športnih iger v vodi. Fantje so pogumno glasovali, da naj bosta ekipi moški vs ženske in hja...našopale smo jih v vseh igrah. :) Prva je bila na blazini v sedečem položaju, pri kateri je ženska ekipa imela boljšo strategijo nameščanja in uspela priti na drugo stran, fantje so ostali na štartu. :)
 
 Druga igra je bila lažja glede koordinacije, a se je premoč prevesila v prid ženski ekipi, s 4 članicami že pred polovico proge. Fantje, s 5 člani so izgubili tudi drugo igro.
  
 Pri skakanju je šlo prav vsem dobro, še posebej pogumno sta v vodo skakala najmlajša udeleženca!
 Igra brez tekmovanja - John Marijon iz Londona z veliiiiko špricanja. :D Imeli smo se tako fino, da drugo leto zagotovo ponovimo!
 

sreda, 10. avgust 2016

Deževne igre in ustvarjanje


 Tombola, igra s kartami'osel', dmv, disko ples in unikatni osebni svinčniki. Nas deževno vreme ni prav nič oviralo.😋
 
 
 
 

ponedeljek, 8. avgust 2016

Orientacijski tek in unikatni podstavki

  
Unikatno izdelani podstavki za kozarec, skledo ali preprosto unikatna slika? Izbira bo umetnikova, kako bo uporabil svoj izdelek. Po ustvarjanju je bil čas za orientacijski tek. Na poti je čakalo 14 'težkih' vprašanj. 
Če ne verjameš, poskusi odgovoriti na tega: Je rdeče in lahko leti tudi po zraku. Lahko je sladko ali pekoče in je iz sadeža. Kaj je to? (odg.čisto spodaj)
 
Po teku in nekaj počitka odigrali igri med dvema ognjema, za zaključek pa igrali podiranje križa in morilca.


Odg. na vprašanje: to je ketchup. :)

sreda, 13. julij 2016

Z vlakom na TV show

  
Poleg dnevnih, klasičnih iger, smo se danes igrali televizijo - imeli smo dva nova kanala; FOX TV CHANNEL in KANAL TWERK. Domišljijski svet nas je zelo nasmejal in dobili smo dober uvid v to, kaj dandanes prinašajo mediji, še posebej pa reklamna sporočila. Od televizijskega sveta, smo ušli na travnik, se igrali 'Je kaj trden most', lovca in z vlakom odpeljali na Orient, v Beograd in mislim, da Bohinj. :) Ostri ovinki, tuneli so nas pošteno pretresli. :)

torek, 12. julij 2016

Mama, koliko je ura?

 Igranje živali in vživljanje v živalski smeh, podiranje križa, skakanje po likih, razgibavanje sivih celic z DMV in finska igra. Dopoldne nam je minilo kot blisk in že veselo čakamo na jutrišnji dan. 
Podiranje križa

ponedeljek, 11. julij 2016

Dan, noč, noč, dan in zvezki iz recikliranih materialov

 Danes smo se igrali like, ristanc, lažnivca, listke, podiranje križa, morilca, 'jaz pa', igro 'dan, noč', ter 'čarovnico in palčke'. Med igranjem pa izdelali nove unikatne zvezke iz recikliranih materialov (kartonasta škatla, pena, povoj, lepilo in narezani listi ostanka zvezkov iz šole).
Ko vam bodo ostali prazni, nepopisani listi v šolskih zvezkih jih uporabite za svojo kreativnost in izdelajte še vi unikatni svojstven zvezek. Za platnice uporabite karton, za vezni člen lepilo in gazo ali del povoja, okrasitev platnic pa naj bo povsem po vaših lastnih željah.
 

sreda, 6. julij 2016

Simon pravi

 Pobarvanke, skoki v barvasta polja, Kdo se boji črnega moža, 'Jaz pa..', Simon pravi, podiranje križa...igre, s katerimi smo se zabavali danes.
  

torek, 5. julij 2016

Slepa miš, ti loviš!

  
 Vroč poletni dan in bujenje sivih celic z igro DMV, nadaljevali s skrivanjem zastavic, se šli igro 'Slepa miš, ti loviš', Enko, vislice,...

ponedeljek, 4. julij 2016

Puzzle na glavo

 Večno aktualna igra za mlade in manj mlade, nas je za dobro jutro fino nasmejala. Naša ENKA je posebna, ker vsebuje kar tri karte 'kupi pet' in kupčki kart so potovali iz roke v roko.
Nato smo pričeli z barvanjem lončkov za pisala/ druge pripomočke, primeren tudi za na pot, saj je to lonček s pokrovom.  
 Sledila je zabavna in premierna igra 'puzzle na glavo'. Naokoli obrnjene puzzle je bilo potrebno sestaviti v sliko in ko smo jih obrnili, je bilo veliko smeha.:)
 
Igrali smo se med drugim tudi: skrivanje zastavic, podiranje križa, med dvema ognjema, igra 1,2,3 kje si ti?, DMV, Kaj rad ješ? in skakali gumitvist. Se že veselimo jutrišnjega dneva, da nadaljujemo.
Pisani lončki

sreda, 29. junij 2016


Podiranje križa, igre z žogo, iskanje zastavic in nato presenečenje...Prostor so zasedli starejši občani, ki so se prišli zabavat in smo se prestavili v senco, kjer smo odigrali nekaj iger DMV-ja in listkov. Prvi teden je minil kot bi mignil in še nekaj dni, pa se ponovno vidimo!   
                                           

torek, 28. junij 2016

Tombola in DMV

   
 Iz meglenega jutra se je prikazalo sonce in nastal je pravi poletni dan. Končno! Muhce, iskanje zastavic, streljanje na gol, tombola, skrivanje, DMV,...minilo je 1,2,3 in se vidimo spet jutri. :)

ponedeljek, 27. junij 2016

Potapljači in morska psa

  In pričeli smo, prvič letos, prvič z novimi mrežami na golih, prvič v taki sestavi. Od igranja nogometa, igre med dvema ognjema, podiranja križa, izdelave zapestnic, do nove igre Potapljači in morska psa'. 
 

ponedeljek, 13. junij 2016

Poletje na igrišču 2016

BO in se PRIČNE tokrat že 27. JUNIJA!