četrtek, 29. julij 2010

Dežne kaplje

Pozdravili so nas sončni žarki in smo se razgibali ob igri "Med dvema ognjema", nato pa odigrali partijo nogometa, kolikor se nam je dalo;) Izgledalo je takole...hehe...
Nadaljevali smo z reševanjem zapletenih vprašanj, ki so se skrivala po gozdu. Skupini sta bili bolj in manj uspešni, končni rezultat 70:24 za skupino 'Kekci'. Skrivanje je skrilo tudi Benjamina, ki smo ga iskali in srečno tudi našli, zaključili pa z igro vprašanj in smešnih odgovorov;)

sreda, 28. julij 2010

Mrzlo jutro

Brrrrrrr...zjutraj nas je zeblo in smo se prestavili na sončka:) Šli smo se "Pepčka" in "Muhce". V gozdu smo skrivali zastavi, nato pomalicali in se spet greli na sončku ob igrici "Da-Ne". Nadaljevali smo z igro "Ču-ču-ču"

in nogometom, nato pa ustvarjali z glino. Izdelali smo 'safari' obeske.

Za sam zaključek smo odigrali še priljubljenega "Morilca".

ponedeljek, 26. julij 2010

Kvartopirski vitezi

Dan smo začeli lenobno in ga preživeli lenobno:) Malce vročina, malce polna luna- kombinacija fenomenalna, ki nas je kmalu posedla po tleh. Za spremembno smo se poslužili kart in igrali "Enko" in "Tarok", kot so to počeli pravi pravcati vitezi;))
Nogometna mrzlica nas ni minila, lenoba pa ja in smo odigrali igro, v kateri je bilo polno smeha, saj je ob žogi letel še čevelj, večkrat ob brci v žogo še pirueta, glasni komentator Jaka tudi skrbel za zabavo....skratka lušno smo zaključili še en poletno igriščni dan.

četrtek, 22. julij 2010

Igriščne igrarije

Jutranje razgibavanje je potekalo v duhu "Med dvema ognjema", "Osvajanje zastav" in nogometa. Bilo nam je že pošteno vroče in smo se prestavili v senčko, kjer smo se šli "Tihotapljenje", "Zemljo krast", "Kaj rad ješ",...

Nekatere je poletna vročica posedla in so v roke vzeli barvice in ustvarjali, drugi pa so si iskali najprimernejša skrivališča...
Takole pa izgleda "Tek z zavoro" :)

sreda, 21. julij 2010

Vodni balončki

Jutranji travnik je bil še v deloma v senčki in smo to izkoristili za trening nogometnih veščin. Golmani so imeli čas tudi za razprave- vodilo govora je bila strategija- zagotovo! :)
Nato smo se ohladili v gozdu, kjer so Robin Hood in njegovi pristaši ugrabili trgovca in ga tako dobro skrili, da so imeli policaji veliiiiko dela, predno so ga našli. Po uspešnem ujetju, pa smo poiskali v gozdu palice primerne za frače. Nekaj smo jih izdelali in z njimi, ter loki streljali v gol. Ampak gol ni bil gol, v njem so viseli vodni balončki. Bravo ŽAN B., en in edini, ki mu je uspelo zadeti in počiti balonček!!! Res težka naloga in iskrene čestitke!
Ker je veliko balonov še ostalo, smo morali najti drug način, kako jih počiti---izbrali smo si smešnega;) In izgledalo je takole:)
Kasneje smo se šli še igro "Zakaj? Zato ker...", "Morilca", skakali gumitvist in plesali "Robotke"

ponedeljek, 19. julij 2010

Robin Hood

Danes smo bili razbojniki, policaji in imeli smo tudi Robina Hooda, ki je skupaj s svojimi razbojniki ugrabil trgovca. Le-tega so odpeljali v skrivališče, policaji pa so imeli nalogo, da ga osvobodijo. Pri prvem poskusu, so razbojniki pozabili zajeti trgovca;), v drugo pa je šlo že bolje:)
Za ohladitev smo se po malici podali v gozd iskati tipične gozdne sadeže. Skupini sta imeli nalogo, da prineseta čimveč sadežev, ki so si jih poprej ogledali. Izmed sedemnajstih je zmagala skupina, ki jih je našla enakih 11, medtem ko so jih drugi prinesli 9,5. Takole je izgledalo, ko smo primerjali prinešene gozdne sadeže...
Premočeni in malček popikani od kropiv, smo se posedli v krog in se šli "Morilca". KOt najodličnejši morilec se je izkazal Aljaž:)
Na koncu pa smo si še obuvali "Čevlje", ter šli skrivalnice...Bil je še en lušni viteški dan.

četrtek, 15. julij 2010

Viteški meči

Budnica je potekala v boju med dvema ognjema, kjer so bili v številni večinski premoči vsi vitezi naproti nam trem; Lea, Teja, Romana. Borile smo se kot lovinje in zmagale, jeiii :) Čas do malice smo preživeli v nogometnem duhu, preganjanju po gozdu (vs ravbarji in žandarji), slikarskimi umetnijami. Po malici smo pričeli z izdelovanjem mečev. Uporabili smo gradivo iz gozda za osnovo in nekaj kupljenega materiala, ker brez tega ne gre. Urca in meči so bili izdelani.
Vročina nas je prestavila v senco in posedla v krog. Šli smo se igrico "Morilec", se ohladili in za sam konec šli še skrivalnice.


sreda, 14. julij 2010

Viteški oklepi

Danes smo dobili dva nova viteza, po imenu Matic in Martin. Predstavitev smo opravili v obliki kroga, in si telefonsko predali imena. Nogometni prvaki so bili tudi tokrat viteški rod Neustrašni, pri igri "Gnilo jajce" pa smo bili vsi pravi zmagovalci, še sploh nekdo, ki se je vsedel na napačno mesto:)...
Gradili smo peščene gradove, malicali na travi, podirali križ, se šli "Brez gat", izdelovali viteške oklepe...
....in takole izledamo kot VITEZI!!!

ponedeljek, 12. julij 2010

Vitezi igrajo nogomet

Danes so se nam pridružili novi vitezi in smo jih vpeljali v našo jutranjo budnico z "Med dvema ognjema", nato je sledil viteški pozdrav in seznanitev v obliki "Telefončki". Svojo sposobnost so izkazali v igri "Napad os". Sledilo je polnenje želodčkov in odhod na veliko travnato površino...

...kjer so se vitezi preizkusili v nogometu...bilo je vroče; tako in drugače;)

"Jeiiiiiii.....gooooooool....." so Neustrašni povedli in na koncu priigrali 13 golov, Grozni so se borili po levje in zaostali za zgolj 7 golov. Premočeni in 'pobrcani' smo se vrnili v senčko, kjer smo začeli izdelovati viteške oklepe.

Rodova sta imela kar dosti idej, in na koncu so se odločili takole: