sreda, 29. julij 2009

Sončna sreda v Voklem

Veseljačenje na piknik prostoru in slikice....
..med drugim smo
se šli tudi "repke"
za piko na I pa izdelali 'ropotulje' -material dobili v barih in gozdu.

torek, 28. julij 2009

BANS

Ponedeljek v Trbojah

Za dobro jutro nas je pozdravil sonček, pa smo kljub temu še malo mižikali;) Več zanimanja in pozornosti sta povzročili Urša in Ana, novi, 'sveži' animatorki. Uvodno spoznavanje je potekalo kar preko igre "Med dvema ognjema", nato pa smo tudi zares naredili spoznavni krog in marsikaj zanimevega odkrili drug o drugem- povečini, da večina udeležencev ne mara matematike- kakšno naključje- Urša je študentka matematike;)
Po spoznavnem krogu, pa so se otroci poizkusili v "bansah" in uživali, saj so se banse nadaljevale in nadaljevale in nadaljevale:)
Mlajši otroci so medtem izdelali lončke za pisala,
se skrivali, spuščali zmaja, lovili,...skratka tudi tokrat je bilo pestro in VROČE (zaradi toplega sončka).

četrtek, 23. julij 2009

Trboje

Veselili smo se tudi danes....dvoboj med dvema ognjema se je končal uspešno za našo ekipo, nato pa smo se posedli in pričeli z ustvarjanjem. Nekateri so nadaljevali z izdelovanjem svojega izdelka, drugi pričeli novega. Vmes so potekale igre, kot so: skrivanje, spuščanje zmaja, štafeta, iskanje in obuvanje čevljev.


Za zaključek smo aktivirali vodene barvice in za 'platno' uporabili kar svojo kožo.




sreda, 22. julij 2009

Voklo

Na prekrasno sončno jutro smo se spet zbrali v velikem številu.
Ker smo bili nekateri še z eno nogo v postelji, smo si za začetek izbrali igro "ČU-ČU". Zbujanje je bilo uspešno :)
Ena skupina otrok je začela z ustvarjanjem zanimive spominske knjižice, ki so jo izdelali s pomočjo majcenih kroglic iz krep papirja.
Z drugo skupino pa smo nadaljevali z igrami: "Telefončki", "Ali je kaj trden most", "DMV", nogometom, medtem ko so nekateri svoje gradbene sposobnosti izražali s postavljanjem gradov na mivki.
Za telovadbo telesa in glasilk so poskrbele naše današnje posebne gostje: OSE, katerim je bila prav posebej pri srcu nutella iz Manjinega sendviča in Galov jagodni sok.
Proti koncu našega dneva nam je malo ponagajal veter, ki je naše izdelke in ostanke papirja veselo odpihoval v gozd. Zaključili smo s pobiranjem teh papirčkov....
Skratka, kot vedno, "MEL SMO SE FAJN!"

ponedeljek, 20. julij 2009

Ponedeljek- Trboje

Po tedenskem počitku, smo se danes sveži in polni energije, zopet zbrali. Udeležbo so popestrili še novi člani, Nuška, Blaž, Laura, Rebeca in Manca. So pa nekateri tudi manjkali, ker uživajo na morju, upam da še za nas en malček;)

Pozabavali smo se z igrami, kot so: "Zemljo krast", "Je kaj trden most", "Med dvema ognjema", "En, dva, tri, žoga kje si ti?", "Petelinček". Smo pa tudi kegljali, risali, barvali, punce so pripravile igro, imeli polžje dirke.
Zmagovalec je bil POLŽ številka 1 :).



Tudi ustvarjali smo in sicer smo izdelali žabice in levčke. Material smo zbrali kar na domačih straniščih, saj je bil za osnovo tulec toaletnega papirja; svojo končno podobo pa so živalice dobile s pisanim papirjem.

sreda, 8. julij 2009

Ustvarjamo


Igre

Danes smo bili v dvorani, ker nas je vreme presenetilo; deževalo je :(
Tako smo izkoristili prostor za igre: "Imaš rad svojega soseda", "Mama koliko je ura", "Lisica kaj rada ješ?", "Limonce", "John Marijon", "Atomčki plešejo", "Petelinček",...

Naš izdelek



ponedeljek, 6. julij 2009

Ponedeljek- Trboje




Dan smo pričeli s ponovitvijo pesmic, nato pa smo se šli igre za ogrevanje: "kdo se boji črnega moža", "med dvema ognjema", "gnilo jajce", "en dva tri, žoga kje si ti". Nadaljevali z "ravbarji in žandarji" ter "flašo resnice". Punce so vztrajale pri "flaški", ostali pa so izdelali hišice iz kartona. Za konec so nas prestrašili temni oblaki, veter in naliv, ampak vsi še pravočasno doma pod streho.

Malica

sobota, 4. julij 2009

petek, 3. julij 2009

Prvi dan

Drugi julij, prvi dan veselih počitnic na igrišču...Zbrali smo se pred pol deveto zjutraj, vsi polni pričakovanj. Ekipa, ki se je zbrala, je več ali manj enaka lanski, torej odlična:)
Za začetek smo imeli predstavitveni krog, da smo se predstavili med sabo, predvsem zaradi novih članov in nato ogrevalni "med dvema ognjema". Najmlajši pa so se razgibali z igro "kdo se boji črnega moža" in "ali je kaj trden most". Vedno aktualna igra "ravbarji in žandarji" je tudi tokrat bila zaželjena in želji je bilo ugodeno. Dve ekipi, policaji, so začeli z iskanjem, lovljenjem in skoraj polovili vse ravbarje, ko sta se ekipi zamenjali. Po tudi drugem skoraj 100% uspešnem lovu na ravbarje smo se posedli okrog platna in začeli z izdelovanjem kolaževega mozaika. Za sam zaključek pa so punce pripravile igro, za katero so same pripravile scenarij in izvedbo.

Glasbena skrinjica


Po malici pa smo letos prvič izvedli GLASBENO SKRINJICO, ki je vključevala tri pesmi in sicer:
Barčica
Ob bistrem potoku je mlin
Po Koroškem, po Kranjskem

Izdelki prvega dne